18 november 2020

Time Equities Inc. koopt kantoorcampus van ruim 14.000 m² in Deventer

Time Equities Inc. (TEI) heeft recent een kantoorcampus aan de Staverenstraat 15-17 in Deventer gekocht. Het complex heeft een totale vloeroppervlakte van 14.341 m² en 350 parkeerplaatsen en bestaat uit drie kantoorgebouwen: gebouw A met een oppervlakte van 4.716 m², gebouw B met een oppervlakte van 6.761 m² en gebouw C met een oppervlakte van 2.864 m². Het geheel ligt op een perceel van 22.342 m².

Gebouwen met eigen identiteit

Gebouw A is recent hoogwaardig gerenoveerd en voorzien van een nieuwe fit-out, inclusief een representatief vergadercentrum en restauratieve voorziening op de begane grond. Met de renovatie is het gebouw volledig future-proof gemaakt.

Gebouw B en C zijn momenteel voor een klein gedeelte verhuurd. TEI gaat beide gebouwen renoveren en verduurzamen volgens het nieuwe SQM Offices concept. De campusachtige setting wordt versterkt door toevoeging van groen en diverse voorzieningen, en de gebouwen krijgen ieder hun eigen identiteit. Zo zullen de kantoren beter aansluiten bij de verschillende doelgroepen in de sterke creatieve IT- en tech-branche in Deventer.

Clubhuisfunctie

John Schepens, Director of Acquisitions and Asset Management bij Time Equities Inc. in Nederland: “Post-corona zullen kantoren nog meer een ‘clubhuisfunctie’ krijgen, waar de work-life balance een nog prominentere rol speelt. Met de ruime campusachtige setting en ons nieuwe SQM-concept geven wij hier gehoor aan door ontspanning en werken op dezelfde locatie te faciliteren.”

De verkopende partij is bij deze transactie geadviseerd door CBRE. De koper TEI is juridisch bijgestaan door Houthoff.